Παράγεται στην Χίο από πεύκο, άνθη και άλλα βότανα.
Η συνεχής μεταφορά των κυψελών μας από την περιοχή Κάμπος Χίου στους πευκόφυτους λόφους των Καρδαμύλων και των βουνών της Αμανής, καθώς και στους θυμαρότοπους των Μεστών και του Πυργίου, μας προσφέρει αυτό το μοναδικό μέλι. Ένας υπέροχος συνδιασμός από τα μελιτώματα του πεύκου και το νέκταρ από τα άνθη του θυμαριού, του ρεικιού, της πορτοκαλιάς, του αρκοδόβατου, του κισσού, του σμήρνους και πάρα πολλών άλλων ανθοφόρων δέντρων και άγριων βοτάνων που παρέχει απλόχερα η Χιακή φύση.
Θρεπτική αξία: εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας, αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα και προλαμβάνουν τη γήρανση και τις χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια. Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, τανίνες και φρουκτόζη.
Διατροφική αξία: ανά 100gr το μέλι προσφέρει 304 θερμίδες, 0,3γρ πρωτεΐνες, 0 γρ. λιπαρά, 1% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, B3 και Β6, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου και σεληνίου, 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β2, σιδήρου και χαλκού, 4% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου.
Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μία από τις γνωστότερες φυσικές του ιδιότητες. Η θερμοκρασία που ευνοεί την κρυστάλλωση του μελιού είναι αυτή των 14oC. To κρυσταλλωμένο μέλι μπορούμε να το ρευστοποιήσουμε, ώστε να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Επειδή η θέρμανση μπορεί να επηρεάσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του μελιού, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια. Ο καλύτερο τρόπος είναι με τη χρήση μπεν-μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό, όπου έχει τοποθετηθεί το βάζο με το μέλι, μέσα σε μια μεγαλύτερη επίσης με νερό.
Mέλι Χίου από πεύκο, άνθη και άλλα βότανα.


Υπέροχο!